Now Bindings explained


The Now bindings are explained. Or at least given a try. A lot of talk about bushings and other skate related stuff. But I guess if Jeremy Jones likes them they are worth a try. The idea with responding bindings sounds good. My only concern is that they seem to alter your riding experience and tradition a bit too much. But I guess it´s evolution.

One Response to “Now Bindings explained”

  1. Marcus Says:

    Jag kollade in Now ordentligt på Ispo och tycker att de ser helt ok ut, men jag kan inte på något sätt förstå hur responsen från bindningarna skulle bli bättre med deras teknologi.

    Med ett par vanliga bindningar så går kraften direkt ner i bräda när du sätter press. Med ett par Now måste du först sätta press på bindningen som börjar med att vicka någon halv mm eller så för att sedan föra kraften vidare ner i brädan via två av de fyra “stötdämparna” som sitter i hörnen av bindningen.

    Jag tror inte på idén helt enkelt, men jag ska helt klart testa ett par.

Leave a comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.